Love yourself dot painted art by Chloe Nyiri
Positive thinking, stories

Thoughts behind dot art/Gondolatok a pöttyöző művészet mögött

Thoughts behind dot art

I believe that many people are strongly opinionated in this world. And I also do believe that I am one of those strongly opinionated people, however, my strong opinions that I am so passionate about change as much as the direction of the wind. 🙂

Dot painting can cause you joy in many many levels. The color combinations are endless, the mosaic that slowly adds up like a puzzles makes it a very much enjoyable and exciting experience!

When I paint the smallest dots I have to do it slow motion (I imagine that I am a no-gravity mode and yet I can control where my hands will end up) and I also hold my breath back to make sure that those dots stay individual and they won’t melt with their neighbors.

So as I said, I am a person with strong opinions… but you don’t hear me too often, do you?

That is because above all, dot painting has a lesson that took me the longest to understand and incorporate in my life: to love myself enough so that I don’t need to be right all the time.

I am still in the process of understanding this statement and I hope to take you on a journey of self love and self fulfilling, too!

Chloe Nyiri holding a large painting painted by her featuring 2 stags in the sunset
Me holding my large stag couple painting

 


Gondolatok a pöttyöző művészet mögött

Azt hiszem, nagyon sok határozott véleménnyel rendelkező ember van a világon. És azt is gondolom, hogy én egyike vagyok ezeknek a határozott embereknek, habár az én véleményeim, amikért olyan nagyon szenvedélyesen ki tudok állni, olyan gyakran változnak, mint a szélirány. 🙂

A pötty festés nagyon sokféleképp, sok szinten tud örömet okozni. A végtelen színkombinációk, a mozaik, ami lassan de biztosan adódik össze, mint egy puzzle, nagyon izgalmassá és élvezhetőve teszik azt!

Mikor a legkisebb pöttyöket festem, lassított felvételszerűen mozgok (mintha egy gravitációmentes zónában lennék, mégis tudnám kontrollálni a mozdulataimat) és a lélegzetemet is visszatartom, hogy azok az apró pöttyök biztosan egyedülállóak legyenek és ne folyjanak össze a szomszédaikkal.

Szóval, amint mondtam, határozott véleménnyű személyiség vagyok, mégsem hallasz túl sokszor, vagy igen?

Ennek az az oka, hogy a pötty festés mindenekelőtt arra tanított meg, amit a leglassabban értettem meg és alkalmaztam az életemben: hogy eléggé szeressem magamat ahhoz, hogy ne kelljen, hogy mindig igazam legyen.

A mai napig próbálom megérteni ezt a mondatot és szeretnélek magam vinni egy utazásra a szeretet és önbeteljesedés útján!

Chloe Nyiri holding a large painting painted by her featuring 2 stags in the sunset
Me holding my large stag couple painting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s